CFD Analyses I – Statische filters


Hoeds heeft bijgedragen aan de duurzame verwerking van plastic afval door middel van pyrolyse. Zo hebben we een geavanceerd systeem ontwikkeld om efficiënt om te gaan met as, wat naast de olie & gas fase onstaat door de pyrolyse.

Ons deskundige team heeft zich toegelegd op het verfijnen van dit proces door een gedetailleerde her-analyse van de Process Flow Diagram (PFD) en Piping and Instrumentation Diagram (P&ID) uit te voeren. Hieruit zijn diverse oplossingen geïmplementeerd, waaronder specifieke cyclonenfilters en andere statische apparatuur. Ons uitgebreide tekenpakket maakte het mogelijk voor de staalbouwer om deze componenten nauwkeurig te vervaardigen.

Door een grondige inventarisatie van de verschillende asdeeltjes en het uitvoeren van Computational Fluid Dynamics (CFD)-analyses, hebben we de ideale cyclonenfilters geselecteerd voor optimale prestaties. De CFD analyse stelde ons in staat om de werking digitaal te valideren voordat we overgingen tot de daadwerkelijke productie op ware schaal.